Σπιτικές κρέμες σώματος για την κυτταρίτιδα

Σπιτικές κρέμες σώματος για την κυτταρίτιδα
Η κυτταρίτιδα είναι μια κατάσταση που ταλαιπωρεί μεγάλος τμήμα του γυναικείο πληθυσμού. Και ποια γυναίκα άλλωστε δεν θα ήθελε να αποκτήσει μια λεία και σφιχτή επιδερμίδα σώματος χωρίς ψεγάδια. Για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας έχει δημιουργηθεί ολόκληρη επιστήμη, ενώ οι μέθοδοι που υπάρχουν είναι πολλοί και διάφοροι. Ένας κλασικός τρόπος περιορισμού της κυτταρίτιδας είναι οι κρέμες κατά της κυτταρίτιδας. Γενικά θα λέγαμε ότι οι ακριβές κρέμες που θα βρείτε στα καταστήματα που πουλούν καλλυντικά προϊόντα έχουν πολύ καλά αποτελέσματα ωστόσο για να τις αγοράσετε θα χρειαστείτε μια μικρή περιουσία. Από την άλλη πλευρά αν αποφασίσετε να αγοράσετε φθηνές κρέμες κατά της κυτταρίτιδας, τότε ίσως να μην έχετε τα αναμενόμενα αποτελέσματα οπότε είναι πολύ πιθανόν να έχετε πετάξει τα λεφτά σας. Η λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι να φτιάξετε μόνες σας σπιτικές κρέμες για την κυτταρίτιδα με εντελώς φυσικά υλικά. Με αυτό τον τρόπο θα γλιτώσετε αρκετά χρήματα, αλλά ταυτόχρονα θα είστε σίγουρες για την ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιήσατε. Το blog  "Σπιτικές κρέμες"   παρουσιάζει ορισμένες πολύ καλές συνταγές για το πώς να φτιάξετε σπιτικές κρέμες σώματος για την κυτταρίτιδα.


Σπιτική κρέμα σώματος για την κυτταρίτιδα με καφέ και καφέ ζάχαρη


Σπιτικές κρέμες σώματος για την κυτταρίτιδα
Γενικές πληροφορίες:
Ο καφές είναι ένα ¨διεγερτικό" προϊόν διότι περιέχει καφεΐνη η οποία κυριολεκτικά "ξυπνάει" την επιδερμίδα σας. Όταν πρόκειται για για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας, τότε ο καφές θεωρείται ένα από τα τοπ συστατικά και για αυτό το λόγο περιλαμβάνεται σε πολλές συνταγές για σπιτικές κρέμες κατά της κυτταρίτιδας. Από την άλλη πλευρά, η ζάχαρη μπορεί να λειτουργήσει ως ένα τέλειο συστατικό για να φτιάξετε scrub σώματος. Η δομή των κόκκων της είναι στο επιθυμητό μέγεθος με αποτέλεσμα να κάνει πολύ καλή δουλειά. Στη συνταγή αυτή περιέχεται και ελαιόλαδο, το οποίο εκτός από τα θρεπτικά συστατικά που διαθέτει, λειτουργεί ως λιπαντικό αλλά ταυτόχρονα "μαλακώνει" την επιδερμίδα. Η συνταγή αυτή είναι πολύ εύκολη να γίνει και ουσιαστικά δεν πρόκειται για κρέμα κατά της κυτταρίτιδας αλλά για ένα scrub.

Συστατικά:
1/2 κούπα καφέ
1/4 της κούπας καφέ ζάχαρη
λίγο ελαιόλαδο

Τρόπος παρασκευής:
  1. Απλώστε λίγο ελαιόλαδο στην περιοχή παρουσιάζεται το πρόβλημα της κυτταρίτιδας.
  2. Σε ένα μπολ αναμείξτε τον καφέ και τη ζάχαρη.
  3. Χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας εφαρμόστε το μείγμα πάνω στο δέρμα σας και τρίψτε με απαλές κινήσεις.
  4. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Σπιτική κρέμα σώματος για την κυτταρίτιδα με γκρέιπφρουτ και αποξηραμένο θυμάρι


Σπιτικές κρέμες σώματος για την κυτταρίτιδα
Γενικές πληροφορίες:
Το γκρέιπφρουτ είναι πολύ πλούσιο σε διάφορα θρεπτικά συστατικά, ενώ είναι γνωστό ότι περιέχει αρκετές ποσότητες βιταμίνης C. Ένα από τα πιο γνωστά χαρακτηριστικά του είναι ότι βοηθάει στο κάψιμο του λίπους και για αυτό χρησιμοποιείται και σε πολλές δίαιτες όπως επίσης και σε σπιτικές κρέμες σώματος για την κυτταρίτιδα. Από την άλλη πλευρά το θυμάρι περιέχει ορισμένη ποσότητα από αιθέρια έλαια, ενώ το αποξηραμένο θυμάρι μπορεί να γίνει ένα πολύ καλό scrub. Στην παρακάτω συνταγή θα δείτε πώς να φτιάξετε μαι σπτιτική κρέμα σώματος για την κυτταρίτιδα με θυμάρι, γκρέιπφρουτ και καλαμποκέλαιο. Στην ουσία δεν πρόκειται για κρέμα αλλά για scrub.

Συστατικά:
1/2 κούπα καλαμποκέλαιο
1/4 κούπα χυμός γκρέιπφρουτ
λίγο αποξηραμένο θυμάρι

Τρόπος παρασκευής:

  1. Αναμείξτε το καλαμποκέλαιο και το χυμό γκρέιπφρουτ και ανακατέψτε καλά.
  2. Αλείψτε το μείγμα πάνω στο δέρμα που έχει το πρόβλημα.
  3. Πάρτε στα δάχτυλά σας λίγο αποξηραμένο θυμάρι και τρίψτε απαλά το δέρμα σας με κυκλικές κινήσεις.
  4. Καλύψτε την περιοχή με μια ζελατίνη ή ένα κομμάτι νάιλον για να "κλειδωσετε την θερμότητα του σώματος".
  5. Αφήστε να δράσει για 10 λεπτά.
  6. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Σπιτική κρέμα σώματος για την κυτταρίτιδα με ξύδι μηλίτη και ελαιόλαδο


Σπιτικές κρέμες σώματος για την κυτταρίτιδα
Γενικές πληροφορίες:
Το ξύδι μηλίτη σχετίζεται με την απώλεια βάρους, ενώ λέγεται ότι αυξάνει ακόμα και τον μεταβολισμό. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, Β, C και D, ενώ περιέχει  φώσφορο, μαγνήσιο, σίδηρο και ασβέστιο. Γενικά θεωρείται ότι το ξύδι μηλίτη βοηθάει πολύ στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και για αυτό θα το βρείτε ως συστατικό σε πολλές κρέμες σώματος. Από την άλλη πλευρά, το ελαιόλαδο (όπως είπαμε και παραπάνω) είναι μια πολύ καλή βάση που εκτός από διάφορα θρεπτικά συστατικά κάνει το δέρμα πιο απαλό, ενώ ταυτόχρονα του παρέχει λίπανση κατά το τρίψιμο. Η παρακάτω συνταγή με ξύδι μηλίτη και ελαιόλαδο είναι πολύ εύκολη και γρήγορη.

Συστατικά:
1 κούπα ξύδι μηλίτη
1/3 της κούπας ελαιόλαδο

Τρόπος παρασκευής:
  1. Ανακατέψτε το ξύδι μηλίτη και το ελαιόλαδο σε αναλογίες 3 προς 1 και σε ποσότητες που εσείς θέλετε.
  2. Απλώστε στην περιοχή που παρουσιάζει κυτταρίτιδα και κάντε μασάζ για 10 λεπτά.
  3. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.
  4. Επαναλάβετε τη διαδικασία 3-4 φορές την εβδομάδα.

Ψηφοφορία

Εσείς τι πιστεύετε; Ποια είναι η καλύτερη συνταγή για σπιτική κρέμα προσώπου κατά της κυτταρίτιδας; (Δική σας εκτίμηση)


Συμβουλές καταπολέμησης της κυτταρίτιδας

    1. Η υγιεινή διατροφή βοηθάει σημαντικά στον περιορισμό του φαινομένου. Τρώτε σωστά λοιπόν και θα δείτε άμεσα αποτελέσματα.
    2. Εκτός από κρέμες κατά της κυτταρίτιδας καλό είναι να κάνετε και λίγη γυμναστική έτσι ώστε να πετύχετε σύσφιξη του δέρματος και ανόρθωση των γλουτών. Η γυμναστική θα σας βοηθήσει σημαντικά για να αντιμετωπίσετε την κυτταρίτιδα αποτελεσματικά. ξεκινήστε με ένα χαλαρό πρόγραμμα αεροβικής ή με χαλαρό τζόκινγκ και πολύ σύντομα θα δείτε διαφορές.
    3. Πίνετε αρκετή ποσότητα νερου.
    4. Να κάνετε συχνά μασάζ στις περιοχές που παρουσιάζουν το πρόβλημα έτσι ώστε να αυξάνετε την κυκλοφορία του αίματος.

    πηγές:

    Share on Google Plus