Σπιτικές κρέμες λεύκανσης προσώπου

Σπιτικές κρέμες λεύκανσης προσώπου
Η λεύκανση του προσώπου είναι ένα φαινόμενο που απασχολεί πολλές γυναίκες. Οι λόγοι που επιλέγουν οι γυναίκες να λευκάνουν την επιδερμίδα τους είναι πολλοί και διάφοροι. Μερικές γυναίκες θέλουν να λευκάνουν την επιδερμίδα του προσώπου τους επειδή θεωρούν ότι το φυσικό τους χρώμα είναι αρκετά σκούρο. Άλλες πάλι θέλουν να λευκάνουν το πρόσωπό τους επειδή αυτό επιτάσσει η μόδα. Επίσης υπάρχουν και γυναίκες που θέλουν να λευκάνουν το πρόσωπό τους επειδή απλώς θέλουν να δώσουν περισσότερη φωτεινότητα. Όπως και να έχει, η λεύκανση του προσώπου είναι μια διαδικασία που μπορεί να επιτευχθεί με διάφορες μεθόδους. Μια από αυτές της μεθόδους είναι και οι κρέμες λεύκανσης. Μπορείτε να επιλέξετε διάφορες κρέμες λεύκανσης του εμπορίου, οι οποίες κάνουν εξαιρετική δουλειά, ωστόσο πολλές φορές κοστίζουν αρκετά, ή μπορείτε να φτιάξετε μόνες σας στο σπίτι με εντελώς φυσικά υλικά. Έτσι θα σας κοστίσει φθηνότερα ενώ παράλληλα θα είστε σίγουρες ότι δεν χρησιμοποιήσατε διάφορα χημικά συστατικά όπως σταθεροποιητές ή συντηρητικά. Το blog Σπιτικές κρέμες παρουσιάζει συνταγές για το πώς να φτιάξετε σπιτικές κρέμες λεύκανσης προσώπου μόνες σας με υλικά που θα βρείτε στην κουζίνα σας.


Σπιτική κρέμα λεύκανσης προσώπου με ανανά και καρύδα


Σπιτικές κρέμες λεύκανσης προσώπου
Γενικές πληροφορίες:
Ο ανανάς είναι πολύ καλή πηγή αντιοξειδωτικών τα οποία καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες. Επίσης είναι πλούσιος σε βιταμίνη C και αποτελεί συστατικό για πολλές κρέμες προσώπου ορισμένες από τις οποίες έχουν λευκαντικές ιδιότητες. Από την άλλη πλευρά το γάλα καρύδας περιέχει και αυτό πολλά αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Είναι πολύ γνωστό για τις αντιγηραντικές του ιδιότητες, ενώ παράλληλα αποτελεί συστατικό σε πολλές συνταγές παρασκευής λευκαντικών κρεμών. Η παρακάτω συνταγή είναι πάρα πολύ εύκολη και γρήγορη δεδομένου ότι περιέχει δύο μόνο συστατικά. Τα αποτελέσματά της είναι πολύ καλά.

Συστατικά:
1/2 κούπα πολτός ανανά
1/2 κούπα γάλα καρύδας


Τρόπος παρασκευής:
  1. Πολτοποιήστε σε ένα μίξερ τον ανανά μέχρι να συμπληρώσετε μισή κούπα.
  2. Ρίξτε τον πολτό ανανά σε ένα μπολ και προσθέστε το γάλα καρύδας.
  3. Ανακατέψτε καλά μέχρι το μείγμα να γίνει όσο πιο ομογενές γίνεται.
  4. Βουτήξτε "μπάλες από βαμβάκι" μέσα στο μπολ έτσι ώστε να διαβραχούν εντελώς από το μείγμα.
  5. Βάλτε τις μπάλες από βαμβάκι στο πρόσωπό σας και αφήστε τες για περίπου 20 λεπτά.
  6. Ξεπλύνετε το πρόσωπό σας με χλιαρό νερό και στεγνώστε
  7. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία δύο φορές την εβδομάδα

Σπιτική κρέμα λεύκανσης προσώπου με λεμόνι, μέλι και γιαούρτι

Σπιτικές κρέμες λεύκανσης προσώπου

Γενικές πληροφορίες:
Όταν πρόκειται για σπιτικές κρέμες λεύκανσης προσώπου, τότε το λεμόνι είναι ο βασιλιάς. Το λεμόνι είναι γνωστό για τις λευκαντικές του ιδιότητες, ενώ παράλληλα περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες. Όσον αφορά το μέλι, αυτό χρησιμοποιείται ευρέως σε καλλυντικά προϊόντα ενυδάτωσης προσώπου αλλά και σώματος. Από την άλλη πλευρά το γιαούρτι είναι ένα πολύ κλασικό συστατικό για σπιτικές κρέμες και όχι άδικα δεδομένου ότι περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά "φιλικά" προς το δέρμα σας. Για την παρακάτω συνταγή θα χρειαστείτε λίγο χυμό λεμονιού, μια κουταλιά μέλι και λίγο γιαούρτι. Δείτε τη συνταγή αναλυτικότερα.

Συστατικά:
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι

Τρόπος παρασκευής:
  1. Σε ένα μπολ ρίξτε το μέλι, το γιαούρτι και τον χυμό λεμονιού.
  2. Ανακατέψτε καλά μέχρι το μείγμα να γίνει όσο πιο ομογενές γίνεται.
  3. Απλώστε το μείγμα ομοιόμορφα στο πρόσωπο και το λαιμό
  4. Αφήστε το να δράσει για περίπου 15 λεπτά
  5. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό

Σπιτική κρέμα λεύκανσης προσώπου με πορτοκάλι και γιαούρτι


Σπιτικές κρέμες λεύκανσης προσώπου
Γενικές πληροφορίες:
Το πορτοκάλι είναι πηγή ζωής. Εκτός από το καταπληκτικό άρωμά του, το πορτοκάλι είναι πολύ πλούσιο σε βιταμίνη C και έχει "αναζωογονητικές" ιδιότητες. Ως συστατικό σε σπιτικές κρέμες προσώπου για λεύκανση της επιδερμίδας θα λέγαμε ότι κάνει εξαιρετική δουλειά. Όσον αφορά το γιαούρτι, όπως είπαμε και παραπάνω αποτελεί τη βάση για την παρασκευή σπιτικών καλλυντικών εξαιτίας των θρεπτικών συστατικών του αλλά και της κρεμώδης υφής του. Η παρακάτω συνταγή είναι κυριολεκτικά πανεύκολη.

Συστατικά:
1 κουταλιά της σούπας χυμό πορτοκάλι
1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι

Τρόπος παρασκευής:
  1. Σε ένα μπολ αναμείξτε αυτά τα δύο υλικά
  2. Ανακατέψτε καλά μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο
  3. Απλώστε στο πρόσωπό σας και το λαιμό χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας και αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών.
  4. Αφήστε το μείγμα να δράσει για περίπου 15 με 20 λεπτά.
  5. Πλυθείτε με χλιαρό προς ζεστό νερό.

Ψηφοφορία

Εσείς τι πιστεύετε; Ποια είναι η καλύτερη σπιτική κρέμα λεύκανσης της επιδερμίδας; Ψηφίστε και δείτε τι πιστεύουν και οι άλλες αναγνώστριες.

Συμβουλές λεύκανσης προσώπου

  1. Να χρησιμοποιείτε αντηλιακό προσώπου. Όπως είναι γνωστό, οι ακτινοβολία του ήλιου έχει ως αποτέλεσμα το δέρμα μας να μαυρίζει. Αυτό δεν είναι καθόλου επιθυμητό αν θέλετε να λευκάνετε την επιδερμίδα σας.
  2. Το λεμόνι (όπως είπαμε και παραπάνω) είναι ένα από τα καλύτερα συστατικά που μπορούν να βοηθήσουν στην λεύκανση της επιδερμίδας. Εκμεταλευτείτε το αλλά με μέτρο. 
  3. Τρίψτε το πρόσωπό σας απαλά με κυκλικές κινήσεις με μια ξεφλουδισμένη πατάτα. Οι πατάτες μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στην λεύκανση του προσώπου.
 

πηγές:

Share on Google Plus