Σπιτικές κρέμες απολέπισης προσώπου

Σπιτικές κρέμες απολέπισης προσώπου
Η απολέπιση προσώπου είναι πολύ σημαντική αν θέλετε να διατηρήσετε μια επιδερμίδα προσώπου γεμάτη υγεία που ακτινοβολεί. Η απολέπιση της επιδερμίδας του προσώπου, σκοπό έχει να απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα σας. Τα κύτταρα της επιδερμίδας του ανθρώπινου οργανισμού έχουν έναν κύκλο ζωής. Όπως είναι λογικό, κάποια στιγμή τα κύτταρα πεθαίνουν. Μην στεναχωριέστε όμως διότι ο οργανισμός σας δημιουργεί συνεχώς καινούρια κύτταρα. Σε αυτή τη ατελείωτη διαδικασία ανανέωσης των κυττάρων, πολλές φορές δημιουργείτε ένα πρόβλημα. Το πρόβλημα αυτό έχει να κάνει με τη συσσώρευση ή καλύτερα τη μη ικανοποιητική απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων από την επιδερμίδα του προσώπου. Την λύση σε αυτό το πρόβλημα έρχεται να δώσει η απολέπιση του προσώπου. Για να κάνετε λοιπόν απολέπιση της επιδερμίδας του προσώπου σας θα χρειαστείτε κρέμες απολέπισης προσώπου. Δύο είναι οι λύσεις. Η πρώτη λύση είναι να αγοράσετε κάποια κρέμα απολέπισης προσώπου του εμπορίου ξοδεύοντας πολλές φορές έως και αρκετά χρήματα. Οι κρέμες απολέπισης του εμπορίου μπορεί να έχουν και ορισμένα χημικά  συστατικά όπως συντηρητικά, σταθεροποιητές, κ.τ.λ. η άλλη λύση είναι να φτιάξετε μόνες σας σπιτικές κρέμες απολέπισης προσώπου με εντελώς φυσικά συστατικά. Το blog "Σπιτικές κρέμες" παρουσιάζει ορισμένες πολύ καλές συνταγές για σπιτικές κρέμες απολέπισης προσώπου.


Σπιτική κρέμα απολέπισης προσώπου με βρώμη


Σπιτικές κρέμες απολέπισης προσώπου,με βρώμη
Γενικές πληροφορίες:
Η βρώμη περιέχει υδατάνθρακες, "διαιτητικές ίνες", πρωτεΐνες και λιπαρά, ενώ είναι πλούσια σε βιταμίνη Β5 και Β9. Επίσης περιέχει σίδηρο, ασβέστιο και μαγνήσιο. Πρόκειται για ένα συστατικό που συναντάται σε πάρα πολλές σπιτικές κρέμες απολέπισης προσώπου επειδή θεωρείται ότι έχει πολύ καλά αποτελέσματα. Στην παρακάτω συνταγή θα δείτε πώς να φτιάξετε μια κρέμα απολέπισης προσώπου (scrub προσώπου) με βασικό συστατικό τη βρώμη.

Συστατικά:
  • 3 κουταλάκια του γλυκού βρώμη
  • λίγο μέλι (4-5) κουταλάκια
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού ξύδι μηλίτη
  • 1 σταγόνα αιθέριο έλαιο βασιλικού

Τρόπος παρασκευής:
  1. Σπάζουμε τις νυφάδες βρώμης σε μικρούς κόκκους σε ένα γουδί και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
  2. Προσθέτουμε λίγο ξύδι μηλίτη (1/4 κουταλάκι του γλυκού).
  3. Ρίχνουμε μία σταγόνα αιθέριο έλαιο βασιλικού και ανακατεύουμε.
  4. Καθώς ανακατεύουμε σιγά σιγά προσθέτουμε μέλι (σταδιακά). Συνεχίζουμε αυτή τη διαδικασία έως ότου η κρέμα να αποκτήσει την επιθυμητή υφή.
  5. Η κρέμα απολέπισης προσώπου με βρώμη είναι έτοιμη. 
  6. Σε πλυμένο πρόσωπο απλώστε τρίβοντας με απαλές κυκλικές κινήσεις σαν "μασάζ". 
  7. Αφήστε την κρέμα να δράσει για 15 λεπτά περίπου.
  8. Ξεπλύνετε με άφθονο νερό.


Σπιτική κρέμα απολέπισης προσώπου με ζάχαρη

Σπιτικές κρέμες απολέπισης προσώπου,με ζάχαρη

Γενικές πληροφορίες:
Η ζάχαρη θεωρείται ένα από τα άκρως παχυντικά τρόφιμα ωστόσο ως συστατικό για σπιτικές κρέμες απολέπισης προσώπου κάνει εξαιρετική δουλειά. Παράγεται από ζαχαροκάλαμο, ζαχαρότευτλα, ή διάφορα άλλα φυτά. Εξαιτίας της δομής της, η ζάχαρη είναι ένα υλικό που μπορεί να βρει πολλές εφαρμογές σε προϊόντα scrub προσώπου και σώματος. Στην παρακάτω συνταγή θα δείτε πώς να φτιάξετε μια πολύ εύκολη σπιτική κρέμα απολέπισης προσώπου με ζάχαρη.

Συστατικά:
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 3 κουταλάκια του γλυκού μέλι
  • 1 σταγόνα αιθέριο έλαιο της επιλογής σας (προαιρετικό)

Τρόπος παρασκευής:
  1. Σε ένα μπολ ρίξτε τη ζάχαρη και το μέλι και ανακατέψτε.
  2. Αν θέλετε προσθέστε και 1 σταγόνα αιθέριο έλαιο της επιλογής σας.
  3. Ανακατέψτε καλά. Όταν το μείγμα γίνει ομοιόμορφο τότε βάλτε το στο ψυγείο για περίπου 20 λεπτά.
  4. Απλώστε την κρέμα απολέπισης προσώπου με ζάχαρη στο πρόσωπό σας τρίβοντας με απαλές κυκλικές κινήσεις.
  5. Αφήστε την κρέμα να δράσει για περίπου 15 λεπτά.
  6. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. 


Σπιτική κρέμα απολέπισης προσώπου με καφέ


Σπιτικές κρέμες απολέπισης προσώπου,με καφέ
Γενικές πληροφορίες:
Ο καφές είναι ένα υλικό που περιέχει καφεΐνη, η οποία μπορεί να "διεγείρει" την επιδερμίδα του δέρματος. Κατά κάποιο τρόπο θα λέγαμε, ότι η καφεΐνη έχει αναζωογονητική δράση στην επιδερμίδα. Για το λόγο αυτό χρησιμοποιείται σε πολλές καλλυντικές κρέμες προσώπου και σώματος. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι οι κρέμες κατά της κυτταρίτιδας, κρέμες για σύσφιξη δέρματος και κρέμες για απολέπιση. Μια συνταγή για να φτιάξετε κρέμα απολέπισης προσώπου με καφέ παρουσιάζουμε παρακάτω.

Συστατικά:
  • 3-4 κουταλάκια καφέ
  • ελαιόλαδο
  • 2-3 σταγόνες λεμόνι
Τρόπος παρασκευής:
  1. Σε ένα γουδί, τρίψτε κόκκους καφέ μέχρι να γίνουν λεπτόκκοκοι.
  2. Ρίξτε τους κόκκους του καφέ σε ένα μπολ.
  3. Προσθέστε ελαιόλαδο σταδιακά μέχρι το μείγμα να πάρει κρεμώδη υφή.
  4. Τέλος προσθέστε λίγο λεμόνι (2-3 σταγόνες.
  5. Ανακατέψτε την κρέμα καλά.
  6. Απλώστε στο πρόσωπό σας τρίβοντας απαλά με κυκλικές κινήσεις.
  7. Αφήστε την κρέμα να δράσει για μερικά λεπτά.
  8. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.


Συμβουλές απολέπισης προσώπου

  1. Η απολέπιση του προσώπου είναι μια πολύ σημαντική διαδικασία, ωστόσο δεν θα πρέπει να γίνεται πολύ συχνά διότι θα προκαλέσει ερεθισμούς στο πρόσωπο σας. Η πολύ συχνή απολέπιση καταστρέφει την ανώτερη στοιβάδα της επιδερμίδας. Για το λόγο αυτό καλό είναι να κάνετε απολέπιση το πολύ 1 φορά την εβδομάδα.
  2. Οι κρέμες απολέπισης προσώπου του εμπορίου έχουν πολύ καλά αποτελέσματα, ωστόσο κοστίζουν ακριβά και πολλές φορές περιέχουν διάφορα χημικά συστατικά που δεν είναι και ότι καλύτερο για την επιδερμίδα σας.
  3. Όταν κάνετε απολέπιση να τρίβετε το προϊόν απαλά με κυκλικές κινήσεις. Οι περισσότερες γυναίκες εφαρμόζουν πολύ περισσότερη πίεση από ότι χρειάζεται, ή τρίβουν το πρόσωπό τους με παλινδρομικές κινήσεις μπρος - πίσω. Αυτό όμως δεν είναι και ότι καλύτερο για το πρόσωπό σας διότι δημιουργείτε ερεθισμούς στην εξωτερική στοιβάδα της επιδερμίδας.



Ψηφοφορία

Πια πιστεύετε ότι είναι η πιο αποτελεσματική σπιτική κρέμα απολέπισης προσώπου; (δική σας άποψη)

πηγές:
Share on Google Plus