Σπιτικές αντιρυτιδικές κρέμες προσώπου

Σπιτικές αντιρυτιδικές κρέμες προσώπου
Η γήρανση της επιδερμίδας είναι μια αναπόφευκτη διαδικασία. Καθώς περνάνε τα χρόνια, το δέρμα του ανθρώπου γερνάει με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ρυτίδες σε διάφορα σημεία του προσώπου. Οι ρυτίδες αυτές είναι πολύ ενοχλητικές διότι επηρεάζουν αρνητικά ολόκληρη την εικόνα του προσώπου. Πολλές φορές μάλιστα, δημιουργούνται ορισμένες ρυτίδες οι οποίες δεν οφείλονται στην γήρανση της επιδερμίδας, αλλά στις εκφράσεις του προσώπου. Οι ρυτίδες αυτές είναι γνωστές και ως ρυτίδες έκφρασης. Όπως και να έχει, οι ρυτίδες είναι ένα αρκετό ενοχλητικό φαινόμενο από το οποίο όλες οι γυναίκες θέλουν να απαλλαγούν. Για το λόγο αυτό άλλωστε έχει δημιουργηθεί μια ολόκληρη σειρά καλλυντικών προϊόντων από αντιρυτιδικές κρέμες. Οι αντιρυτιδικές κρέμες λοιπόν, είναι κρέμες που μπορούν να καταπολεμήσουν τις ρυτίδες, τις λεπτές γραμμές, διάφορα "σκασίματα" της επιδερμίδας, κ.τ.λ. Το πρόβλημα είναι ότι οι καλές αντιρυτιδικές κρέμες του εμπορίου είναι αρκετά ακριβές με αποτέλεσμα να χρειάζεται να ξοδέψετε μια περιουσία. Από την άλλη πλευρά οι φθηνές αντιρυτιδικές κρέμες του εμπορίου μπορεί να μην έχουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Τι μπορείτε να κάνετε λοιπόν για να λύσετε αυτό το πρόβλημα; Μα φυσικά να φτιάξετε μόνες σας σπιτικές αντιρυτιδικές κρέμες προσώπου από εντελώς φυσικά υλικά χωρίς τα διάφορα χημικά συστατικά όπως σταθεροποιητές και συντηρητικά που περιέχουν οι αντιρυτιδικές κρέμες του εμπορίου. Το blog "Σπτιτικές κρέμες παρουσιάζει τρεις πολύ καλές συνταγές για να φτιάξετε σπιτικές αντιρυτιδικές κρέμες προσώπου μόνες σας.


Σπιτική αντιρυτιδική κρέμα προσώπου με βούτυρο κακάο, μέλι, βερίκοκο και σησαμέλαιο


Σπιτικές αντιρυτιδικές κρέμες προσώπου
Γενικές πληροφορίες:
Το βούτυρο κακάο είναι ένα συστατικό που περιέχεται σε πολλές συνταγές για σπιτικές αντιρυτιδικές κρέμες προσώπου. Αυτό συμβαίνει επειδή το βούτυρο κακό περιέχει πολλά θρεπτικά για την επιδερμίδα συστατικά. Πιο συγκεκριμένα μεταξύ άλλων περιέχει και αντιοξειδωτικά (τα οποία καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες) αλλά και βιταμίνες Ε και Κ. Το βούτυρο κακάο είναι επίσης γνωστό ότι βοηθάει στην εξάλειψη των ουλών, διαφόρων σημαδιών, των μαύρων κύκλων και φυσικά των ρυτίδων. Τέλος, το βούτυρο κακάο έχει πολύ καλές επουλωτικές ιδιότητες. Από την άλλη πλευρά το μέλι, το οποίο στη συντριπτική του πλειοψηφία περιέχει φρουκτόζη και γλυκόζη (περίπου 75%-80%) είναι ένα συστατικό που βοηθάει πάρα πολύ στην ενυδάτωση του προσώπου. Όσον αφορά το βερίκοκο, αυτό είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α. Επίσης περιέχει βιταμίνες Β1, Β2 και C. Τέλος το σησαμέλαιο είναι ένα προϊόν εξαιρετικής βιολογικής αξίας. Παρακάτω παρουσιάζουμε τη συνταγή για το πώς να φτιάξετε μια σπιτική αντιρυτιδική κρέμα προσώπου με τα παραπάνω υλικά.

Συστατικά:
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο 1 κακάο
    1/2 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 2 σταγόνες έλαιο βερίκοκου
  • 2 σταγόνες λάδι σησαμέλαιο

Τρόπος παρασκευής:
  1. Σε ένα μπολ αναμείξτε τα υλικά και ανακατέψτε μέχρι να γίνουν μια πολύ καλή κρέμα.
  2. Απλώστε στο πρόσωπό σας απαλά με κυκλικές κινήσεις χρησιμοποιώντας τα δάχτυλα σας και αφήστε την μέχρι να "απορροφηθεί".

Σπιτική αντιρυτιδική κρέμα προσώπου με πράσινα σταφύλια, καστορέλαιο, και χυμό λάιμ και πορτοκάλι

Σπιτικές αντιρυτιδικές κρέμες προσώπου
Γενικές πληροφορίες:
Τα πράσινα σταφύλια θεωρούνται από πολλούς ο βασιλιάς των φρούτων. Περιέχουν κάλιο, βιταµίνες Α, Β και C και πολλές αντιοξειδωτικές ουσίες που όπως είπαμε και παραπάνω καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες. Το καστορέλαιο έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε και θεωρείται ως ένα από τα πιο καλά δραστικά συστατικά σπιτικών κρεμών για την καταπολέμηση της γήρανσης του δέρματος αλλά και για ένα σωρό άλλα δερματικά προβλήματα. Το πορτοκάλι ως γνωστό περιέχει αιθέρια έλαια (από εκεί πηγάζει και η πολύ ωραία μυρωδιά του) όπως επίσης και βιταμίνη C. 

Συστατικά:
  • 5 πράσινα σταφύλια
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο ​​χυμό λάιμ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο ​​χυμό πορτοκάλι
  • 1 κουταλιά της σούπας καστορέλαιο


Τρόπος παρασκευής:
  1. Πολτοποιείστε τα σταφύλια.
  2. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε καλά.
  3. Απλώστε σε καθαρό πρόσωπο.
  4. Διατηρείτε και στο ψυγείο για λίγες μέρες σε ένα δοχείο με καπάκι

Σπιτική αντιρυτιδική κρέμα προσώπου με γιαούρτι, μέλι, λεμόνι και βιταμίνη Ε

Σπιτικές αντιρυτιδικές κρέμες προσώπου
Γενικές πληροφορίες:
Το γιαούρτι έχει από μόνο του κρεμώδη υφή και αποτελεί τη βάση για πολλές σπιτικές αντιρυτιδικές κρέμες. Περιέχει πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, λιπαρά, ασβέστιο και βιταμίνες Α και Β2. Το μέλι όπως είπαμε και παραπάνω περιέχει φρουκτόζη και γλυκόζη και είναι ένα συστατικό που χρησιμοποιείται σε πολλές ενυδατικές κρέμες. Το λεμόνι είναι πολύ γνωστό για τις λευκαντικές του ιδιότητες και για αυτό χρησιμοποιείται σε πολλές λευκαντικές κρέμες. Όσο για την βιταμίνη Ε, είναι ένα από τα υπ' αριθμόν ένα συστατικά αντιγηραντικών - αντιρυτιδικών σπιτικών κρεμών.


Συστατικά:
  • 2 κουταλάκια του γλυκού γιαούρτι
  • το περιεχόμενο από 2 κάψουλες βιταμίνης Ε
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μέλι

Τρόπος παρασκευής:
  1. Αναμείξτε όλα τα συστατικά και έπειτα προσθέστε το περιεχόμενο από τις κάψουλες της βιταμίνης Ε.
  2. Ανακατέψτε καλά και απλώστε απαλά στο καθαρό πρόσωπό σας.
  3. Αφήστε την κρέμα να δράσει για 20 λεπτά.
  4. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό ενώ στο τέλος κάντε και μερικά "πλιτς πλατς" με κρύο νερό.

Ψηφοφορία

Ποια πιστεύετε ότι είναι η καλύτερη σπιτική αντιρυτιδική κρέμα προσώπου; (δική σας εκτίμηση) 

 

Συμβουλές αντιγήρανσης

  1. Ποτέ δεν είναι αργά να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε αντιρυτιδικές κρέμες.
  2. Διακόψτε άμεσα το κάπνισμα. Οι γυναίκες που καπνίζουν κατά κανόνα φαίνονται πολύ μεγαλύτερες από τις γυναίκες που δεν καπνίζουν.
  3. Χρησιμοποιείτε αντηλιακό προσώπου όταν η ένταση της ακτινοβολίας είναι υψηλή. Η ακτινοβολία του ήλιου είναι μια από τις υπ' αριθμόν ένα αιτίες που προκαλούν γήρανση της επιδερμίδας.
  4. Χρησιμοποιείτε ενυδατικές κρέμες. Οι κρέμες αυτές θα σας βοηθήσουν έτσι ώστε το δέρμα σας να επανακτήσει κάποια από την χαμένη ελαστικότητά του.
  5. Κάνετε απολέπιση προσώπου μια φορά την εβδομάδα χρησιμοποιώντας τις κατάλληλες σπιτικές κρέμες απολέπισης. Ποτέ μην κάνετε απολέπιση συχνότερα.
  6. Ακολουθείστε ένα πιο υγιεινό τρόπο διατροφής έτσι ώστε το δέρμα σας να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες από μέσα προς τα έξω.
  7. Πίνετε αρκετή ποσότητα νερού (περίπου 6-8 ποτήρια την ημέρα).

πηγές:

Share on Google Plus