Σπιτικά Conditioner για τα μαλλιά

Σπιτικά Conditioner για τα μαλλιά
Τα conditioner για τα μαλλιά είναι ένα είδος προϊόντος που χρησιμοποιείται για να προσδώσει όγκο στην τρίχα των μαλλιών, και να τα κάνει πιο λαμπερά και πιο ζωντανά. Συνήθως χρησιμοποιείται από γυναίκες που έχουν πολύ λεπτή τρίχα, ωστόσο αυτό δεν είναι απόλυτο. Η αλήθεια είναι ότι  με το λούσιμο, μαζί με τα ανεπιθύμητα στοιχεία όπως βρομιές, πολλά λιπαρά, κ.τ.λ. ξεπλένονται μαζί και διάφορα θρεπτικά συστατικά που είναι ζωτικής σημασίας τόσο για την καλή υγεία των μαλλιών όσο και για την ανάπτυξή τους. Τη λύση σε αυτό το πρόβλημα έρχονται να δώσουν τα conditioner για τα μαλλιά. Δυστυχώς όμως πολλά conditioner του εμπορίου περιέχουν διάφορα χημικά συστατικά όπως σταθεροποιητές ή συντηρητικά, γεγονός που δεν είναι ότι καλύτερο για τα μαλλιά σας. Αλήθεια ... γιατί δεν δοκιμάζετε να φτιάξετε μόνες σας σπιτικά conditioner για τα μαλλιά από εντελώς φυσικά υλικά; Το "σπιτικές κρέμες" παρουσιάζει ορισμένες πολύ καλές συνταγές για το πώς να φτιάξετε σπιτικά conditioner για τα μαλλιά, τα οποία έχουν εξαιρετικά αποτελέσματα και είναι φτιαγμένα από εντελώς φυσικά υλικά.


Σπιτικό conditioner για τα μαλλιά με αβοκάντο


Σπιτικά Conditioner για τα μαλλιά
Γενικές πληροφορίες:
Το αβοκάντο είναι ένα φρούτο που χρησιμοποιείται τόσο σε σπιτικές κρέμες μαλλιών, όσο και σε σπιτικά conditioner. Το αβοκάντο περιέχει μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, όπως επίσης και άλλα θρεπτικά συστατικά από τα οποία ξεχωρίζουν η βιταμίνη Ε. Πρόκειται για ένα φρούτο πραγματικά "βάλσαμο" για τα μαλλιά σας. Το παρακάτω conditioner μαλλιών γίνεται από πολτό αβοκάντο μαζί με την προσθήκη λίγο ελαιόλαδου. Πρόκειται για μια εύκολη συνταγή με πολύ καλά αποτελέσματα.

Συστατικά:
1/2 πολτός αβοκάντο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
3 σταγόνες λεβάντα ή αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου (προαιρετικό)

Τρόπος παρασκευής:
  1. Πολτοποιήστε μισό αβοκάντο (ώριμο).
  2. Προσθέστε το ελαιόλαδο και το αιθέριο έλαιο της επιλογής σας.
  3. Ανακατέψτε τα υλικά.
  4. Απλώστε στα μαλλιά σας και αφήστε το να δράσει για 10 λεπτά.
  5. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

 

Σπιτικό conditioner για τα μαλλιά με ξύδι


Σπιτικά Conditioner για τα μαλλιά
Γενικές πληροφορίες:
Το ξύδι ανακουφίζει από την φαγούρα του τριχωτού της κεφαλής, την πιτυρίδα, και είναι κατάλληλο για θαμπά μαλλιά. Είναι καλύτερο για κανονικά και λιπαρά μαλλιά, παρά για ξηρά. Χρησιμοποιήστε το λευκό ξύδι για ξανθιές, ξύδι μηλίτη για μελαχρινές, και ξύδι από κόκκινο κρασί για τις κοκκινομάλλες.






Συστατικά:
Λευκό ξύδι για ξανθιές
Ξύδι μηλίτη για καστανές
Ξύδι από κόκκινο κρασί για κοκκινομάλλες

Τρόπος παρασκευής:
  1. Απλώστε το ξύδι σε βρεγμένα μαλλιά.
  2. Κάντε λίγο μασάζ στα μαλλιά σας.
  3. Αφήστε το να δράσει για 5 λεπτά.
  4. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Αφήστε το ξεπλύνετε για τουλάχιστον πέντε λεπτά, αν πρόκειται να το ξεπλύνετε. Μπορείτε, ωστόσο, να αφήσει σε κάθε μυρωδιά και θα εξαφανιστούν όταν η τρίχα είναι ξηρό.

 

Σπιτικό Conditioner για τα μαλλιά με αλόη


Σπιτικά Conditioner για τα μαλλιά
Γενικές πληροφορίες:
Η αλόη βέρα είναι ένα συστατικό που βρίσκει εφαρμογές σε μια κυριολεκτικά τεράστια γκάμα καλλυντικών προϊόντων. Αλόη βέρα μπορείτε να συναντήσετε σε καλλυντικά προϊόντα όπως ενυδατικές κρέμες, αντιγηραντικές κρέμες, κρέμες - μάσκες για τα μαλλιά, κ.τ.λ. Ένα τέτοιο θαυματουργό συστατικό δεν θα μπορούσε να λείπει από συνταγές για σπιτικά conditioner για τα μαλλιά. Η παρακάτω συνταγή για conditioner περιλαμβάνει και  χυμό λεμονιού, ο οποίος έχει "καθαριστικές ιδιότητες"

Συστατικά:
1/4 ποτηριού χυμός αλόη
Χυμός από μισό λεμόνι
3 σταγόνες από αιθέριο έλαιο  λεβάντα ή δεντρολίβανο (προαιρετικό)

Τρόπος παρασκευής:
  1. Αναμείξτε την αλόη με το χυμό λεμονιού και το αιθέριο έλαιο της επιλογής σας.
  2. Απλώστε σε βρεγμένα μαλλιά.
  3. Κάντε μασάζ.
  4. Αφήστε την αλόη να δράσει για 5 λεπτά.
  5. Ξεπλύνετε.

 

Συμβουλές για conditioner για τα μαλλιά

  1. Τα υγιή μαλλιά είναι το άλφα και το ωμέγα όσον αφορά την εξωτερική εμφάνιση των μαλλιών σας. Μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε το κατάλληλο conditioner ανάλογα πάντα με τον τύπο των μαλλιών σας και δεν θα χάσετε.
  2. Τα conditioner για τα μαλλιά περιέχουν θρεπτικά συστατικά που αναζωογονούν την τρίχα και τους δίνουν λάμψη.
  3. Περισσότερη ανάγκη για conditioner έχουν οι γυναίκες που έχουν λεπτή τρίχα ή ταλαιπωρημένα μαλλιά.
  4. Το συχνό λούσιμο και μάλιστα με ισχυρά σαμπουάν μπορεί να "ξεπλύνει" ακόμα και τα θρεπτικά συστατικά των μαλλιών σας και για αυτό το λόγο η χρήση ενός conditioner είναι επιτακτική.

 

Ψηφοφορία

Ποιο από τα παραπάνω σπιτικά conditioner για τα μαλλιά θα χρησιμοποιούσατε;
πηγές:
Share on Google Plus